Nieuw in Z33: Zondaggasten met televisiemaker Karine Claassen

Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie

Nieuw in Z33

Op 26 mei lanceren we Zondaggasten, een nieuwe reeks met televisiemaker Karine Claassen. Samen met haar gasten rijgt ze iedere maand verhalen aan elkaar over kunst en het [removed];

Zondag in Z33

Zondaggasten

©  Seppe Elewaut

Daan Gielis en de paradox van het leven

Op zondag 26 mei staat wijlen kunstenaar Daan Gielis (1988-2023) centraal. Meer nog de kern van zijn werk: contradictie als kern van ons [removed]; Karine Claassen gaat in gesprek met vriend en onderzoeker Bram ieven.

Info & tickets

Het onvatbare: kunst en kwantum

©  Renaat Nijs

Wetenschapper Frank Verstraete, schrijfster Céline Broeckaert en kunstenaar Peter Buggenhout. zijn te gast op zondag 16 [removed]; Ze praten over de drang om het onvatbare te grijpen, in kunst en kwantum.

Info & tickets

Expo

Nog tot 16 juni: Riar Rizaldi

© Selma Gurbuz

Indonesië, het land waar Riar Rizaldi vandaan komt, is de grootste stortplaats voor elektronisch afval. In Fossilis stelt hij zich de toekomst van dit afval voor, duizenden jaren verder, wanneer archeologen het opgraven als fossielen.

“De kortfilm gaat in op thema’s zoals ecologie en het klimaat, maar het gaat ook over moderne technologie, over hoe we nadenken over het afval van de elektronische apparaten die we vandaag de dag gebruiken en de impact ervan op de toekomst.” 

Shop in de kijker

Espressotasjes van Studio Biskt

Studio Biskt legt de focus op het handvat: hoe kan je het handvat aan de vorm van het ontwerp toevoegen en toch nog de handen beschermen tegen de hitte? Het resultaat is een espressotasje ondersteund door meerdere ‘vinnen’. 

Voor €30 te koop in de Z33 [removed];

Museumpasactie

Win een gratis ticket

 © Renaat Nijs

Van zaterdag 18 mei tot en met zondag 26 mei vieren we Week van de Belgische musea. Heb je een museumpas? Dan maak je kans op een van de tien gratis tickets voor Zonddaggasten op 26 [removed];

Info & tickets

Z33 is een grensverleggende kunstinstelling in Hasselt, op het kruispunt van hedendaagse kunst, design en architectuur.

Facebook
Instagram
LinkedIn
TikTok

Website
Bezoek
Word Vriend

Partners:

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website.
Our mailing address is: 

Z33

Bonnefantenstraat 1

Hasselt 3500

Belgium

Voeg ons toe aan je adresboek