Uitnodiging: super feelings Episode 2: Paola Siri Renard – what will you be then Oneiroi? – glamour

Logo high res 

Uitnodiging
30 september t/m 9 oktober, dagelijks van 12:00-18:00


Opening: 29 september 19:00 (deuren open om 18:30)
Performance met Mira Mann en Sol-i So

                                  Paola Siri Renard kopie               Beeld: Melissa Appleton         

W is for Worry (thumb)
F is for Fear (index finger)
A is for Anger (middle finger)
S is for Sadness / Grief (ring finger)
T is for Trying To / Pretence (little finger)
– get rid of Worry FAST / Jin Shin Jyutsu instructies

super feelings, een vierdelige tentoonstelling georganiseerd door het Curatorial Programme van de Appel, is nu volop bezig. Op donderdag 29 september ben je van harte uitgenodigd voor de opening van episode 2. We zijn vereerd kunstenaar Paola Siri Renard te mogen verwelkomen met what will you be then Oneiroi? – glamour.

Paola Siri Renard vormt de tweede tentakel van super feelings en reageert op het blauwe licht en het zand van episode 1; het residu dat werd achtergelaten door Jota Mombaça en Tessa Mars. what will you be then Oneiroi? – glamour bestaat uit een reeks sculpturale mutanten die zijn aangespoeld op de zandbodem van de Aula en verspreid door de ruimte hangen. ‘Oneiroi’ in de titel verwijst naar de gevleugelde daemonen (geesten) uit de Griekse mythologie. Men geloofde destijds dat deze boodschappers elke nacht dromen naar de stervelingen brachten via twee poorten: de één gemaakt van hoorn, die waarheidsgetrouwe en voorspellende dromen bracht en de andere van ivoor, die alleen valse en betekenisloze dromen bracht.

Renard omschrijft haar sculpturen als ‘testinstrumenten’, waarin architectonische motieven en mythologische elementen zoals rollen, schelpen, hoorns en acanthusbladeren (van een hermafrodiete plant) zijn verweven. Hun vormen suggereren exoskeletten, fossielen en cocons, die zijn uitvergroot tot menselijke schaal en ze nodigen uit om aangeraakt te worden. Voor what will you be then Oneiroi? – glamour creëert Renard nieuwe ondersteunende structuren van metalen armaturen en touwen, om de sculpturen in de Aula van de Appel te ankeren.

In Greek Mythology, Apollo tried to kidnap Acantha. As she scratched his face, he transformed her into a spiny plant, the Acanthus, reducing her to a contemplative, unreachable [removed];
– Paola Siri Renard

Op 29 september 2022 nodigt Paola Siri Renard de kunstenaars Mira Mann en musicus Sol-i So uit om episode 2: what will you be then Oneiroi? – glamour te openen met een performance. Voor de performance halen Mann en So hun inspiratie uit een Koreaans volksverhaal Sugungga (het lied van het onderwaterpaleis) door middel van zang, Soribuk trommel en beweging/dans. Sugungga is een van de vijf overgebleven verhalen uit de Koreaanse muzikale pansori-storytelling traditie uit de zeventiende eeuw. Na de performance zal episode 2 tien achtereenvolgende dagen lang te zien zijn in de Appel, van vrijdag 30 september t/m zondag 9 oktober 2022, van 12:00 tot 18:00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Wij verwelkomen je graag in de Aula van de Appel voor episode 2: what will you be then Oneiroi? – glamour! Bekijk hier de beelden van de opening van episode 1 sinking could be terug: een performance van Jota Mombaça en Tessa Mars.

Vriendelijke groet,
Ka-Tjun, Chala, Melissa en Monika,
deelnemers van het Curatorial Programme 2022 de Appel.

Praktische informatie

De opening is vrij toegankelijk, vooraf opgeven is niet nodig. Voor aanvang van de performance zal de Aula gesloten zijn. We vragen de bezoekers daarom te verzamelen in de Livingroom. De performance duurt ongeveer 45 minuten.

Let op: Tijdens super feelings heeft de Appel gewijzigde openingstijden. Episode 1 van super feelings, sinking could be, is geopend tot en met aanstaande zondag 25 september. Volgende week zijn we vanaf maandag tot en met woensdag gesloten voor de opbouw van episode 2: what will you be then Oneiroi? – glamour, die op donderdagavond opent.

Overig nieuws
Op woensdag 28 september vindt bij Theater van Deyssel de tweede interventie plaats in de serie performatieve lezingen getiteld On the poverty of lived experience, ontwikkeld door Mohamad Dib. Met Sleep /wi/th a/n ey/e o/pe/n and/ you/ will/ see /your/self onderzoekt kunstenaar Betina Abi Habib aan de hand van het levensverhaal van het gedicht ‘Le dormeur du val’/’De slaper in het dal’ van de Franse dichter Arthur Rimbaud de dynamische relatie tussen taal en affectie, vertaling en interpretatie, herinnering en de maakbaarheid van ervaringen. Iedereen is van harte welkom. Klik hier voor meer informatie.

 

de Appel
Schipluidenlaan 12
1062 HE Amsterdam

+31 (0)206255651
[removed]

STEUN de Appel

Facebook  Instagram  Twitter

Change personal data or unsubscribe

De Appel wordt structureel ondersteund door
Footerlogos
Essentiële steun aan het Curatorial Programme wordt verleend door Stichting Hartwig en Ammodo

De Appel ondersteunt de kunstsector via De Zaak Nu en MOKER

Verzorgd door MailingLijst