Oktober in Z33

Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie

Welkom in Z33

 

Z33 opende afgelopen weekend opnieuw de deuren. Bezoek de expo’s by night, laat je inspireren tijdens de derde editie van Zondaggasten en ontdek elk detail van Amber Andrews haar prachtige werk in de [removed]; 

Donderdag 10 oktober

Avondopening

© Useful Art Servives

 

Het was kermis op het Hasseltse Dusartplein, maar ook in Z33 is het een beetje kermis. De Schotse Lucy McKenzie plaatste er een groot Decaporgel, maar ze laat je er samen met je liefje ook plaatsnemen in de Trans-Siberische Express. Waar je ook naar toe gaat, kunst is overal,” schreef HBVL.  

Ontdek het vooral zelf tijdens de avondopening op donderdag 10 oktober. Tussen 18 uur en 22 uur kan je gratis de lopende tentoonstellingen [removed];

Meer info

Zondaggasten #3

Film als inspiratie

© Useful Art Servives

 

Hoe vormen beelden onze wereld? Dat is het gespreksvoer voor Zondaggasten. Geïnspireerd door Super Palace gaat Karine Claassen in gesprek met filmmaker Dominique Deruddere, filmdocente Anke Brouwers en forensisch arts Babette Van Rafelghem.

Koop nu je ticket

Detail van de maand: Swirls of tenderness van Amber Andrews

Het ei

© Selma Gurbuz

De muurschildering van Amber Andrews in onze kapel is een geschenk dat blijft geven. Elke maand lichten we een detail uit dat je misschien nog niet was opgevallen. Deze maand: het ei.

Mensen worden geboren uit eieren. Daar bestaat voor Amber Andrews geen twijfel over. Uit de heilige eieren die groeien in de schoot van een vrouw. Dit vierbenig ei is tegelijk een ode aan de vrouwelijke vruchtbaarheid, en een subtiele verwijzing naar ‘De Tuin der Lusten’ van Jheronimus Bosch. Maar het dient ook als herinnering aan die eeuwige vraag: wat was er eerst, de vrouw of het ei?

Meer over Amber Andrews

Z33 is een grensverleggende kunstinstelling in Hasselt, op het kruispunt van hedendaagse kunst, design en architectuur.

Facebook
Instagram
LinkedIn
Podcast
TikTok

Bezoek
Shop
Word Vriend
Kunst aan de Maas
 

Partners:

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website.
Our mailing address is: 

Z33

Bonnefantenstraat 1

Hasselt 3500

Belgium

Voeg ons toe aan je adresboek

update your preferences or unsubscribe from this list.