Welkom op de opening van twee nieuwe solotentoonstellingen

Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie

Welkom terug in Z33

 

We tellen af naar de opening van twee nieuwe solotentoonstellingen: Lucy McKenzie’s Super Palace en Anna Godzina’s Earthscapes. En dat doen we graag in stijl, met een openingsfeest op zaterdag 28 [removed];

Vanaf [removed]

Twee nieuwe expo’s

Lucy McKenzie, Mural Proposal for Jeffrey Epstein’s New York Townhouse (Verfilming van American Psycho), 2024. Met dank aan de kunstenaar, Cabinet, Londen en Galerie Buchholz, Berlijn/Keulen/New York. Foto: Useful Art Services.

 

Super Palace is de eerste grote solotentoonstelling van Lucy McKenzie in België. Haar werk bevraagt de rol van kunst buiten het museum, zoals in de mode, architectuur en de openbare ruimte. McKenzie haalt haar onderwerpen uit subculturen, massamedia, lokale tradities en artistieke avant-gardes, en verkent hoe kunst en cultuur reageren op politieke en sociale veranderingen.

Ze ontwikkelde Super Palace speciaal voor de unieke architectuur van Vleugel 19. Ze ziet het gebouw als een weerspiegeling van de stad: een plek waar publieke en private ruimtes elkaar afwisselen. Beneden doen de installaties je denken aan een winkelstraat, treinstation of kermis, terwijl de kunstwerken boven huiselijke interieurs oproepen.

De Moldavische kunstenares Anna Godzina doorkruist de wereld met een oor voor alle geluiden. Overal waar ze komt zoekt ze steeds naar materialen en inspiratie voor haar beelden. In haar sculpturen werkt ze met wat ze vindt, en activeert ze dit met eenvoudige dingen zoals motoren of [removed];Deze tentoonstelling is in samenwerking met Werktank (Leuven, BE).

Openingsavond 28 september

Feest mee

De opening van twee nieuwe tentoonstellingen vraagt om een feestje. Op zaterdag 28 september gooien we vanaf 19u de deuren open. Ontdek de nieuwe expo’s en geniet tussendoor van enkele muzikale optredens.
 
Met zijn neus en oor voor zeldzame vinyljuweeltjes, kan je je met DJ All The Gin Joints verwachten aan een mix van jazz, hard bop, bebop, latin en bossanova uit de jaren 50’s, 60’s en begin 70’s. De afsluiter van de avond is DJ Remo Perrotti, in samenwerking met Steven De bruyn. Samen verzorgen zij een vakkundige shuffle & drive die qua sfeer zowel filmisch en ijl, als mysterieus en opwindend [removed];Helemaal op maat van de sfeer van de expo Super Palace van Lucy McKenzie.
 

Lees meer

Achter de schermen

Ondertussen in Z33

Vorige week namen we afscheid van Een sprong in het onbekende en Daiga Grantina’s Vier Zijden van een Schaduw.

Sindsdien is het technisch team bezig met het zorgvuldig opbergen van de werken om plaats te maken voor de twee nieuwe solotentoonstellingen.

Z33 is een grensverleggende kunstinstelling in Hasselt, op het kruispunt van hedendaagse kunst, design en architectuur.

Facebook
Instagram
LinkedIn
Podcast
TikTok

Bezoek
Shop
Word Vriend
Kunst aan de Maas
 

Partners:

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website.
Our mailing address is: 

Z33

Bonnefantenstraat 1

Hasselt 3500

Belgium

Voeg ons toe aan je adresboek

update your preferences or unsubscribe from this list.