Newsletter: Filmfestival ‘Kolkata’ | Workshop ‘Training The Senses’.

View in browser

Kolkata: Run in the Alley, nu te zien bij Marres

Kunstenares Arunima Choudhury en ambassadeur van India in Nederland Reenat Sandhu. Foto: Rob van Hoorn

Ambassadeur van India in Nederland Reenat Sandhu heeft zaterdag 10 september de tentoonstelling Kolkata: Run in the Alley feestelijk geopend. De tentoonstelling, samengesteld door Praneet Soi en Manuel Klappe, toont de unieke en gezamenlijke werken van Bengaalse en in Nederland gevestigde kunstenaars Nilanjan Bhattacharya, Tim Breukers, Arunima Choudhury, Gautam Choudhury, Sarbari Roy Choudhury, Bonno van Doorn, Sanchayan Ghosh, Nobina Gupta, Ganesh Haloi, Somnath Hore, Henri Jacobs, Manuel Klappe, Maartje Korstanje, Sachi Miyachi, Riten Mozumdar, Benode Behari Mukherjee, Sumantra Mukherjee, Ruchama Noorda, Srikanta Paul, Ganesh Pyne, Piyali Sadhukhan & Saumik Chakraborty, Ushmita Sahu, Amritah Sen, Sarbajit Sen, Paula Sengupta, Praneet Soi, Arthur Stokvis en Koen Taselaar.
 
De tentoonstelling Kolkata: Run in the Alley is te zien tot en met zondag 13 november.

 

Lees meer over de tentoonstelling

Kolkata film klassiekers (in samenwerking met Lumière)

The River (1951) van Jean Renoir.

Op dinsdag 4 oktober om [removed] uur openden Marres en filmhuis Lumière het Kolkata filmfestival dat ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling wordt georganiseerd. De serie wordt voortgezet op zondag 9 oktober, met de eerste van vijf film(zon)dagen, aanvang [removed] uur. Naast de openingsfilm bevat de serie The Music Room (Satyajit Ray) en Cloud-Capped Star (Ritwit Ghatak). De drie films zijn elk door het Britse filmtijdschrift Sight & Sound opgenomen in de lijst van de 250 beste films aller tijden. Alle films worden vertoond met Engelse ondertiteling.
 
Het programma eindigt op zondag 6 november.

 

Het volledige programma

Training the Senses

Listening as Intervention: Training the Senses workshop onder leiding van Davide Tidone en Simone Evangilisti. Foto: Rob van Hoorn
 
Vorige week leidden geluidskunstenaar-onderzoeker Davide Tidoni en danseres Simone Evangilisti de deelnemers door een verkenning van hun eigen vermogen om geluid aan te raken, te filteren, te absorberen en te blokkeren. Tidoni hielp de deelnemers het akoestische veld te visualiseren als een veld vol krachten. Hij zei: “als je beweegt, bedenk dan hoe je al deze krachten vormgeeft met je lichaam”. Hij moedigde de deelnemers ook aan om met gesloten ogen bewegingen te maken op basis van geluid.

Op woensdag 23 november presenteren we ‘Echo location and multi-sensory interactions’, een workshop onder leiding van Britt Hatzius & Thomas Tajo. We zullen Echolocatie ontdekken en hoe we zowel elkaar als de ruimtelijke omgeving ervaren via onze auditieve en tactiele zintuigen. We zullen proberen te verwoorden hoe deze ervaringen ‘voelen’, wat ze met ons ‘doen’ of wat ze in ons kunnen triggeren.

Doe mee met deze fantastische workshop, die plaatsvindt in de Brandweerkantine, van 19:00 – 21:00 [removed];
 

Lees meer over Training the Senses: Echo location and multi-sensory interactions

Educatie nieuws: Extended

Extended groep bezoekt de Kolkata: Run in the Alley tentoonstelling
 
Half september zijn we weer begonnen met Extended, een internationale groep jongeren die van kunst en cultuur houden. De nieuwe Extended groep bezocht de tentoonstelling Kolkata: Run in the Alley om inspiratie op te doen voor hun nieuwe project. De komende vier maanden zullen zij, met de hulp van kunstenaars van de Jan van Eyck academie, samenwerken met de Future Materials Bank om nieuwe duurzame materialen voor mode & design te ontwerpen. Hun project wordt gepresenteerd op FASHIONCLASH. Op de tentoonstelling in Kolkata liet de groep Extended zich inspireren door het werk van Arunima Choudhury, die haar tekeningen maakt met organische pigmenten op zuurvrij, handgeschept papier en katoen.

Lees meer over Extended

Currents #10

Foto door Joke Timmermans – kunstenaar Luna Mahoux was afwezig tijdens het maken van bovenstaande foto.

Eind dit jaar opent de jubileumeditie van de groepstentoonstelling Currents. Curatoren Déborah Claire, Erell Hemmer en Zeynep Kubat selecteerden recent afgestudeerden van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland om in de tentoonstelling te exposeren. Met trots presenteren wij de kunstenaars van dit jaar: Lois Soleil, Luca Tichelman, Tara Eva Kuijpers Wentink, Camille Poitevin, Michal Luft, Brahim Tall, Loren van de Wiel, Heavan Lee, Anna De Sutter, Luna Mahoux and Johann Husser.

Currents wordt georganiseerd in samenwerking met Z33 (Hasselt, BE).
Binnenkort meer informatie over Currents #10!

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
Capucijnenstraat 98
6211 RT, Maastricht
043 – 43 327 02 07
[removed] | 

REMOVED mcnFollowBlock

Facebook

Twitter

LinkedIn

Credits: Rob van Hoorn, Gert Jan van Rooij, Ayumi Higuchi

Je ontvangt dit bericht van Marres omdat je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.
Je kunt 
hier je voorkeuren aanpassen of je afmelden voor de nieuwbrief.

Marres ontvangt structurele steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht.

Copyright © 2022 Marres, Alle rechten voorbehouden