Cas-co NEWS: oktober 2022

 Foto: Michiel De Cleene

ACTIVITEITEN


 

[removed]

Affair Daytime Club 

Haal je dansbenen boven! Op zondag 2 oktober transformeert Affair ons gebouw tot Daytime Club. Indrukwekkende scenografie en groovy beats gegarandeerd!
 

PRAKTISCH  Uren: 14u00 - 22u00   Tickets: 8,50 euros. Hier te koop.  Huisregels: geen telefoon/camera  Locatie: Cas-co, Vaartstraat 94 

MEER INFO & TICKETS

[removed]

Workshop CKV
Archiefzorg voor Kunstenaars 

In een kunstenaarsarchief komt de meest uit­een­lo­pen­de infor­ma­tie samen: van beel­den en tek­sten die inspi­ra­tie bie­den tot foto’s, cor­res­pon­den­tie, noti­ties, fac­tu­ren, voor­stu­dies en inven­ta­rissen. Wat kan van belang zijn om bij te hou­den, en waar­om? En op wel­ke manier kan je docu­men­ten het bes­te bewa­ren? Het Centrum voor Kunstarchieven Vlaanderen (CKV) biedt een intro­duc­tie tot de do’s en don’ts van het archi­ve­ren en laat je ken­nis­ma­ken met han­di­ge en een­vou­di­ge metho­des om zelf aan de slag te gaan.

PRAKTISCH
Uren: 15u00 – 17u30

Locatie: Cas-co, Vaartstraat 94, 3000 Leuven

MEER INFO & INSCHRIJVEN
 


Foto: archief T O P office © MHKA
 


Foto: atelier Jan Vandeplancke © Evelien Deraedt
 

[removed]

UFO Public Programme #3

Elk half jaar nodigt UFO, platform voor atelierorganisaties, een groep buitenlandse curatoren uit. De derde editie van het UFO Visitors Programme werd ontwikkeld door NUCLEO (Gent) en De Tank (Brugge) in nauwe samenwerking met Kunstenpunt. Het publieke luik van het programma, het UFO Public Programme, is toegankelijk voor beeldende kunstenprofessionals uit heel Vlaanderen. Nadat de gasten hun organisatie en praktijk hebben voorgesteld, gaan we in kleine groepen in op de verschillende ervaringen met, kennis over en mogelijkheden voor internationaal werken.

PRAKTISCH
Uren: 18:00—22:00
Locatie: Kunsthal Ghent

MEER INFO & INSCHRIJVEN

[removed]

Off the Grid
Lunch Talk Orlando Maaike Gouwenberg

Op 21 okto­ber ont­vangt Cas-co Orlando Maaike Gouwenberg voor een talk en stu­dio visits. Gouwenberg (zij/​haar) is cura­tor met rui­me erva­ring in het cure­ren en pro­du­ce­ren van bij­zon­de­re pro­jec­ten die the­a­ter, beel­den­de kunst en film met elkaar ver­bin­[removed];Tijdens de talk ver­telt ze [removed] over haar prak­tijk en de wer­king van Jester, waar zij momenteel artistiek leider is. Bring your own lunch & van har­te wel­kom voor een gesprek.

PRAKTISCH
Uren: 12u30 – 13u30
Locatie: Off the Grid, Vaartstraat 94, 3000 Leuven

MEER INFO

 

Off the Grid
Open Studio – Every Island

Op 21 oktober lanceren de residenten van Every Island hun nieuwe werkplaats in Off the Grid. Van hieruit gaan ze aan de slag met hun (onderzoeks)project Maintenance as an act of care (zie onder). Welkom voor een kijkje en een drankje!

PRAKTISCH
Uren: 18u00 – 21u00
Locatie: Off the Grid, Vaartstraat 94, 3000 Leuven

MEER INFO

RESIDENTIES


 

[removed];– [removed]

Off the Grid: Every Island – Maintenance as an act of care

Every Island is een Brussels collectief van designers en architecten, die werken rond de ambiguïteit en performativiteit van [removed];Dit najaar werken de leden vanuit Off the Grid aan het residentieproject Maintenance as an act of care. De scenografie van de ruimte wordt benaderd als een constructie die nooit is afgemaakt, een huis dat nog geconstrueerd moet worden, een object dat zijn eigen functie niet [removed];In deze staat van onderbrokenheid ziet Every Island het potentieel voor meerdere toe-eigeningen, acties van zorg en onderhoud, van interpretatie en begrip. MEER INFO.

[removed] – [removed]

maakleerplek: Tereza Holá en Hynek Skoták

De gedeelde praktijk van kunstenaars Tereza Holá en Hynek Skoták (Brno, CZ) reflecteert op de omgang van de mens met z’n omgeving en de klimaatcrisis. De kunstenaars vatten hun residentie op als de installatie van een laboratorium in een nieuwe omgeving, die hen toestaat te experimenteren met nieuwe ideeën en oude patronen te doorbreken. Hynek en Tereza bevinden zich op een keerpunt waar ze niet langer grootschalig installaties willen creëren, maar hun praktijk juist willen ‘dematerialiseren’. Deze beweging loopt analoog aan hun perceptie van onze maatschappij en de ecologische crisis: de kunstenaars zijn er van overtuigd dat recycling of het gebruik van duurzamere materialen onze planeet niet zullen redden, maar pleiten voor algemene bescheidenheid en een terugkeer naar menselijke instincten die worden overschaduwd door materialisme. MEER INFO.


Foto: La Beauté Apocalyptic (Ploërmel, FR, 2021) © the artists
 

EXTRA MUROS

[removed] – [removed]: Slight tan around the page edges – Siemen Van Gaubergen (Expo Leuven)
Cas-co resi­dent Siemen Van Gaubergen toont nieuw werk in eigen stad. Van Gaubergen onder­zoekt de manier waar­op we moder­ne beel­den lezen, waar­ne­men en begrij­pen. Als uit­gangs­punt gebruikt hij filo­so­fi­sche ver­han­de­lin­gen, flar­den uit de geschie­de­nis, soci­a­le media, sou­ve­nirs, weet­jes en ver­ha­len. Hij kop­pelt die ele­men­ten aan foto’s en video’s om tot een beel­dend werk te komen. MEER INFO.

[removed] – [removed]: Art aux Centre #10
De 10e edi­tie van Art au Centre vindt plaats van 06 okto­ber tot 31 decem­ber in het stads­cen­trum van Luik. Tussen de deel­ne­men­de kun­ste­naars: onze hui­di­ge M‑resident Niels Poiz, voor­ma­lig M‑resident Chantal van Rijt, voor­ma­lig solo resi­dent [removed] Trans en vaste resi­dent Siemen Van Gaubergen. MEER INFO.

[removed]: Opening & expo #1 WAJO Art Space
Cas-co resi­dent Maarten De Naeyer richt samen met kun­ste­naar Luis-Manuel Lambrechts een noma­disch gale­rie­con­cept voor Leuven op. Op 8 okto­ber opent een eer­ste expo van WAJO art­spa­ce in De Melkerij. Hartelijk wel­kom voor de fees­te­lij­ke inwij­ding van dit nieu­we initiatief. MEER INFO.

Cas-co

Ateliers, residenties & omkadering voor
kunstenaars

Vaartstraat 94
3000 Leuven

REMOVED FOOTER