Het laatste nieuws van Fonds 21

Nieuwsbrief Fonds 21 — september 2020

NIEUWSBRIEF

Fonds 21 heeft een nieuwe algemeen directeur! Henk Christophersen is op 1 september begonnen bij het fonds als opvolger van Marie Hélène Cornips. In deze nieuwsbrief stellen we hem graag aan u voor. Ook hebben we aandacht voor de eerste resultaten van de stimuleringsregeling, geven we handvatten voor het ontwikkelen van digitaal aanbod en lichten we een aantal projecten uit die de komende tijd te zien zijn. Tot slot vindt u in de nieuwsbrief alle projecten die zijn toegekend in juli en augustus. Wilt u ook een project indienen? Bekijk onze voorwaarden om te zien of uw project in aanmerking komt voor steun van Fonds 21.

Bekijk de lijst met toekenningen in juli
Bekijk de lijst met toekenningen in augustus

PROJECTEN
JONGEREN & MAATSCHAPPIJ

BOEKENWEEK VOOR JONGEREN

De Boekenweek voor Jongeren wil jongeren aan het lezen krijgen. Het project is een initiatief van Stichting Lezen, het landelijk centrum voor leesbevordering en literatuureducatie. Kern van de Boekenweek vormt de Literatour, waar 23 schrijvers langs honderd middelbare scholen en mbo-instellingen trekken om met leerlingen in gesprek te gaan. Als ambassadeurs van het geschreven woord gaan ze met jongeren in gesprek over boeken, schrijven en het plezier van lezen. De Boekenweek voor Jongeren vindt plaats van 18 tot en met 27 september.

Bijdrage Fonds 21
€ [removed]

Lees verder

STUDIO ROOTS

Studio Roots is een buitenschools project van stichting Click F1 waarin jongeren digitale archieven induiken om hun familiegeschiedenis te achterhalen en met film vorm te geven. Deze video’s worden vervolgens getoond tijdens een eindpresentatie voor publiek. Studio Roots is een samenwerking tussen Click F1 en Astrorama en richt zich op jongeren (vmbo en mbo) in Amsterdam en Utrecht die gemotiveerd zijn om met film en media te werken, maar hier zelf niet de mogelijkheid toe hebben.

Bijdrage Fonds 21
€ [removed]

Lees verder

NIEUWS

HENK CHRISTOPHERSEN NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR FONDS 21

Fonds 21 heeft een nieuwe collega! Henk Christophersen heeft per 1 september de verantwoordelijkheid als algemeen directeur van Fonds 21 overgenomen van Marie Hélène Cornips. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het voortzetten en realiseren van de strategische richting en doelen van Fonds 21 en voor de dagelijkse besturing van het fonds.
 

Lees verder

FONDS 21 EN DIGITAAL AANBOD

De coronacrisis heeft digitalisering in een stroomversnelling gebracht. Ondanks de beperkende maatregelen biedt het de mogelijkheid om een (groter) publiek te bereiken én om inkomsten te genereren. Dit geldt voor zowel initiatieven op het gebied van kunst en cultuur als maatschappelijke projecten die zich richten op jongeren. Op onze website gaan we in op een aantal aspecten die we als Fonds 21 belangrijk vinden met betrekking tot online projecten.
 

Lees verder

STIMULERINGSREGELING GESLOTEN

De stimuleringsregeling om organisaties aan te moedigen nieuw, coronaproof aanbod te ontwikkelen zit erop. Naast veel enthousiaste reacties, ontvingen we meer dan 130 plannen om het Nederlandse publiek ook nu te kunnen laten genieten van cultuur. Aan de reeds toegekende projecten heeft Fonds 21 meer dan € [removed] besteed. In oktober maken we alle resultaten van de regeling bekend.
 

Lees verder

DOSSIER: GEVOLGEN MAATREGELEN CORONAVIRUS

Op onze website hebben we een dossier geplaatst met daarin relevante informatie voor onze aanvragers over de gevolgen van het coronavirus. In het dossier leest u bijvoorbeeld hoe het fonds omgaat met wijzigingen in de uitvoering van een project. Ook vindt u tips om bijvoorbeeld uw financiële situatie in kaart te brengen. Het dossier wordt doorlopend aangevuld.

 

Lees verder

PROJECTEN
KUNST & CULTUUR

BODY LANGUAGE

Van wonden in de vorm van vagina’s en wandelende heiligen zonder hoofd tot Jezus die als een druif wordt uitgeperst. Museum Catharijneconvent in Utrecht toont in de tentoonstelling Body Language de meest fascinerende verbeeldingen van het lichaam uit het tijdvak 1300 – 1500. Deze laatmiddeleeuwse kunstwerken worden tegenwoordig vaak met ongemak en onbegrip bekeken. De tentoonstelling is te zien van 25 september 2020 tot en met 17 januari 2021.

Bijdrage Fonds 21
€ [removed]

Lees verder

CLUB CLUB GEWALT REBOOT

Club Club Gewalt Reboot is een voorstelling in de vorm van een hallucinant helende trip die plaatsvindt in de studio van Club Gewalt in Rotterdam. In de omgebouwde studio vinden verschillende korte muzikale acts plaats en luisteren dertig mensen een uur lang aandachtig naar muziek en hun eigen ademhaling. Het is een plek waar bezoekers de veranderingen van de afgelopen tijd zowel mentaal als fysiek kunnen verwerken in een helende ervaring. Club Club Gewalt Reboot wordt uitgevoerd gedurende vier weekenden in september.

Bijdrage Fonds 21
€ [removed]

Lees verder

NEDERLANDS THEATER FESTIVAL

Het Nederlands Theater Festival in Amsterdam is het belangrijkste overzichtsfestival op theatergebied in Nederland. Het festival toont de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen, biedt jonge talenten een podium en heeft een uitgebreide randprogrammering voor verdieping en debat. Ondanks de coronamaatregelen is het gelukt om een compleet en verrassend programma samen te stellen, zowel online als offline. Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2019 en 2020. Het festival is vorige week van start gegaan en duurt tot en met zondag.
 

Bijdrage Fonds 21
€ [removed] voor twee jaar

Lees verder

TEYLERS MUSEUM – CONSTABLE

Teylers Museum in Haarlem presenteert de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland van de Britse kunstenaar John Constable (1776-1837). Constable is de grootmeester van de Britse romantische landschapsschilderkunst. Vanuit Canada, Londen en Oxford komen tekeningen, aquarellen en schilderijen naar Nederland. Constables werk werd een inspiratiebron voor veel kunstenaars, van de School van Barbizon en de Franse impressionisten tot aan kunstenaars van nu. De overzichtstentoonstelling is te zien van 19 september 2020 tot en met 31 januari 2021.

Bijdrage Fonds 21
€ [removed]

Lees meer

REMOVED mcnFollowBlock

LinkedIn

Twitter

Instagram

Lees hier onze privacy policy.
Liever geen e-mail meer ontvangen van Fonds 21? Schrijf je dan hier uit.

5 thoughts on “Het laatste nieuws van Fonds 21

  1. Pingback: blote tieten

Leave a Reply