Limburg Biënnale van 5 sept t/m 15 nov, nieuwe data Training the Senses en educatie met de Onzichtbare Collectie

View this email in your browser

LIMBURG BIENNALE: 5 SEP – 15 NOV

Foto: Rob van Hoorn

Vorige week brachten kunstenaars kun kunstwerken naar Marres voor onze nieuwe tentoonstelling: de Limburg Biënnale! De Limburg Biënnale opent volgende week en toont ruim 250 kunstwerken van meer dan 150 kunstenaars uit Limburg en omgeving en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21. Deze tentoonstelling brengt alle soorten kunstenaars, professionals, amateurs en hobbyisten bij elkaar in een feestelijke viering van de kunsten: van beeldhouwwerk tot dansperformance, van textielinstallatie tot videokunst en met kunstenaars van 7 tot 87 jaar. 5 en 6 september opent de tentoonstelling voor genodigden en vanaf 8 september voor publiek. Tickets kunnen alvast gekocht worden:

MEER INFO & TICKETS

NIEUWE DATA TRAINING THE SENSES

Foto: Rob van Hoorn

Dit najaar vindt er een nieuwe serie Training the Senses plaats: drie interactieve workshops gericht op het verwerven van zintuigelijke kennis. 25 september verkennen we de omgangsnormen en codes van lichamelijk gedrag in het ‘nieuwe normaal’ in de sessie Social Distancing. Een illusionist en poppenspeler delen op 21 oktober in de sessie Catching your Eye hun technieken en laten zien hoe ze illusies scheppen en jouw waarneming kunnen [removed];Op 25 november onderzoeken we de chirurgische praktijk met scalpels en gaan aan de slag met snijden, prikken en hechten van fruit in de sessie Operation Mango.

MEER INFO & TICKETS

EDUCATIE: DE ONZICHTBARE COLLECTIE

Foto: Rob van Hoorn

In de Onzichtbare Collectie ontdekken leerlingen uit groep 7 en 8 om kunstwerken te omschrijven met behulp van hun zintuigen. Het delen van kunstverhalen stimuleert de verbeeldingskracht. Wat voelen, ruiken, zien en proeven jongeren wanneer ze een kunstwerk beleven? Kaleidoscoop in Maastricht en Vazom in Kerkrade bieden de Onzichtbare Collectie aan, met drie workshops van één [removed];

Daarnaast gaat Marres samenwerken met WORM, presentatie instelling en netwerkorganisatie, en Stichting Bartiméus, expertisecentrum voor blinden en slechtzienden. Op deze manier wil Marres de Onzichtbare Collectie nog toegankelijker maken.

LEES MEER

EEN VEILIG BEZOEK AAN MARRES

Foto: Tineke Kambier

In maart moest Marres, net als alle culturele instellingen, de deuren sluiten in verband met het coronavirus. Na drie maanden mochten we in juni weer bezoekers ontvangen. We hebben diverse maatregelen getroffen zodat we een veilig bezoek aan onze tentoonstellingen kunnen garanderen. Zo hanteren we tijdsloten, die bezoekers vanuit thuis kunnen reserveren, om zo het aantal personen in onze ruimtes te beperken. Daarnaast vragen we bezoekers afstand te houden en worden meubilair en tentoonstellingsmaterialen regelmatig ontsmet.

LEES MEER

Marres ontvangt structurele steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht.

Copyright © 2020 Marres, All rights reserved.
U ontvangt dit bericht van Marres omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ons adres is:

Marres

Capucijnenstraat 98

Maastricht, Limburg 6211 RT

Netherlands

Add us to your address book

 

REMOVED mcnFollowBlock

REMOVED mcnFollowContentItemContainer

REMOVED mcnFollowContentItemContainer

REMOVED mcnFollowContentItemContainer

Pas hier je voorkeuren aan or schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

5 thoughts on “Limburg Biënnale van 5 sept t/m 15 nov, nieuwe data Training the Senses en educatie met de Onzichtbare Collectie

  1. Pingback: cardetaling
  2. Pingback: lucabet88

Leave a Reply